10. feb, 2018

Denne uka har to valper flyttet hjemmenfra.  Linnearud's Åsgårdsreien 'Ansgard' flyttet til sin forvert Wenche i går.  De bor i Bergsåsen, Brår, så det er ikke langt unna.  Vi ønsker dem mange flotte år sammen, og et godt samarbeid om hunden mens den fortsatt er min.  Han skal bli med på utstillinger i inn ogutland, samt forhåpentligvis bli en ny avlshanne i kennelen.

Linnearud's Ønske-Drøm 'Freia' flyttet til sine nye eiere Astrid med familie.  De bor i Halden.  Viønsker også dem mange herlige år sammen.  Lykke til og jeg gleder meg til å følge med dere fremover.

Uka før flyttet Linnearud's Ørn-Ødi-Pus til sin nye familie,samt at Linnearud's Ånden I Lampen flyttet til sin nye familie for en måned siden.  Vi ønsker begge familiene lykke til og mange lykkelige år fremover.  vi  gleder oss til å følge dokker.   

24. des, 2017

Da er snart et år til over.  Det er juleaften.  Tankene går tibakel på resten av året.  Det har vært et begivenhetrikt år på hundefronten. Kennelen har fått noen nye champions i utlandet. Vick har blitt N S DK og NORD ch  Remus har blitt S og LUX ch, samt BeNeLuxv-17(Lux)  Sweetie har bllitt LUX ch og BeNeLuxv-17(Lux) og (NL). Lorita har blit BE ch og BeNeLuxv-17 (Be).  Ærke har blitt HE jrv-17 og FI jrv-17.  

Vi har også eksportert Linnearud's Ærevære Røde Ægon til England.   Det ser ut¨til at neste år blir like spennende g inholdrikt for oppdrettet vår.   Gleder  meg til fortsettelsen.

 

2017 is nearly over. It's Christmas and my thougth are going backto the passed year.  It has been a lovely year.  We have had succsess in the showringand have got some new champions.

The following titles is eaned:

Vic: NO SE DK NORD ch

Remus : SE LUX ch BeNeLuxw-17 (LUX)

Lorita: BE ch BeNeLuxw-17 (Be)

Sweetie: LUX ch BeNeLuxw-17 (NL and LUX)
Ærke:  HI jrw-17 FI jrw-17
 
We did also export Linnearud's Ærevære Røde Ægonto England.
 
2018 seems to bejust exciting.  I'm looking forward to some promissing news and of coarse continus showing my dogs.
 
 
15. okt, 2017

Endelig var formen god nok til at vi kunne legge blodspor i ulendt tereng i går.  Vi la 2 spor til Lailas to hunder og et spor til Fay.  I formiddag gikk vi sporene.  Laila sine to hunder gikk hvert sitt supre spor i veldig variert tereng.  Fay fikk et spor.  Detløste ho fint, men noen avbrudd for å gå de mer interessante fersksporene.   Det småregnet en del, men detafiserte ikke hundene.

Men huff, det var mye hjortelusflue iskogen, samt endel flott.  Plagsomt for oss tobente, men hundene ergodt beskyttet.  Har plukket flott av meg begge dager, men ingen hadde bitt seg fast denne gangen.

6. okt, 2017

Så driver vi igjen med det en oppdretter etterhvert får mest trening i.  Vi venter.......  Denne gangen venter vi på valper.  Sweetie er drektig og vi venter på at tiden fram mot fødsel skal gå.

 

Det er i grunnen et tankekors. Tilsynelatende består et oppdrett av paringer, fødsler og valpearbeid.  MEN det vi gjør mest er faktisk å vente, samt ha en vanlig hverdag med være hunder.  Vi venter på (ogleter etter) å finneden rette valpen med tanke påavl.  Da den håpefulle endelig er funnet, venter  vi på at den skal vokse til, slik at vi kan finne ut om det var det riktige valget vi tok. Hunden blir helsetestet vet riktig alder, den blir oppdratt og stilt ut.  Er vihedige, har vi et godt emne for avl.  Så venter vi,les leter etter den rette avlspartneren.  Vi venter på at tispa skal bli gammel nok for å ha valper, både fysisk og psykisk.  Så venter vi på at løpetida skal komme.  Kommer den som nataatt, eller blirdet forskyvninger i planen??   Endelig er tidden der og vi kjører eller flyt til den utvalgt hannen.  Går alt som det skal blir det paring ov vi reiser hjem igjen med tispa.  Da begynner den spennende ventetida.  Har tispa tatt seg?  Noen ertolemodige og venter tilde ser om tispa er drektig, andre rusher avsted til veterinære, så snart det er mulig å oppdage noe på ultralyd.  Der er vi forskjellige.  Jeg pleier ikke å bruke ultralyd for å finne ut om tispa er drektig.  For eg er UL og RTG et godt hjelpemiddel om det er tvilstilfeller eller komplikasjoner.  Når vi på en eller anne måte har funnet ut at tispa erdrektig, venter vienda mer på at dagen for fødsel skal opptre.  I løpet av denne ventetida her vi stelt godt med tipa for at ho og valpene skal ha det best mulige utgangspunktet under fødsel og spevalp tiden.  Så starter det hele. Noen ganger trekker det i langdra og andre ganger går det fort.  Så, endelig er valpene der.  Da kan vi kose oss med mor og valper, mens vi venter påat de skal vokse til og at vi skal finne gode hjem og eiere til de lovende små.  Det er en viktig jobb som må gjøres der også.  Det er alltod trist når matchen ikke passer og valpen blir solgt videre eller kommer tilbake til oppdretter.  Og ås venter vi spendt på hvordan det går med valpen.  Utvikler den seg som vi trodde, eller går den i en annen retning?

 

Livet som oppdretter består av mye venting, men det er ogsåutrolig spennende og givende.  Og det selv om det har sine oppturer og nedturer. Slik er bare livet og man lærer noe for hver gang.  Så får det bli med de vurderingen man tar i neste omgang for de neste kullene som skal planlegges og de neste valpene som skal selges.  I mellomtiden er det alltid noe som skjer, enten i form av konkurranser og utstilling, eller i dagliglivet med hundene.  Kjedelig er det i alle fall ikke og det gir så myeglede tilbake.

6. okt, 2017

Det ble en flott tur til Godtland sammen med Evy og hennes MalamuteAyla i August.  Hyggelig selskap og flotte hunder gjorde bobilturen til en opplevelse.  SøskeneneRemusog Lorita var medmeg.  Flotte resultater fikk vi alle.  Ayla fikk Cacib som ho trengte og Remus ble ny S Uch.  Lorita fikk res. CERT.  Som altid var det flott i Visby.  Vi fikk også en fin tur ibyen og den botaniske hagen, selv om regnet jaget oss derfratidligere enn ønsket.  Turen hjem  gikk flott ogvi drar gjerne tilbake.