10. jul, 2022

Det ble kun få moreller som ikke fuglene tok.  Skyggemorellene er snart modene og de er det mange av.  De er litt sure, så ætenker æ skal hermetisere et par glass og safte resten.  Kommer til å lage gele av noe av safta.  

Gjessene vokser skikkelig fort.  De er nå så preget på meg at de følger mæ som e skygge i hagen.  Jammen prøver de å jage Moskusendene også, enda de fortsatt er mye større. 

Mix kyllingene i hønsegården er snart kjønnsmodne, det er i alle fall et par haner der.  De må æ ta snart.  Skal sette ut Jærhønene dit og da vil æ ikke ha andre haner der.  Syttipyse er avertert  som gis  bort, sammen med sine to favoritter Hønepøne og Ramp.  Håper noe har lyst på den snille flotte hanen.  Ellers må han nok bli hanefrikasè............

 

7. jul, 2022

I dag flyttet alle Australorpene inn i sin del i stallen. De små kyllingene har flyttet sammen medde store.  Det ser ut til å gå bra.  De gule trives  godt i sin boks.  Alle trives ogsågodt ute.  Tenker dog at de små får være inne de føste dagene.

1. jul, 2022

I dag har barnabarna vært her til grilling og badong.  De ble veldig fasinert av gåsungene og var raske til å gi dem navn: Guffen, Guffeline og Guffetroll.  Gåsungene følger mæ som skygger når de får gå løs, ellers må de være i en stor valpegring foreløbig.  Barnebarna tok ansvar og passet på at detvar mat og rent vannn hos Guffen og co.

29. jun, 2022

Da har menasjeriet blitt utvidet med 3 gårsunger av den animalske typen.  De er av rasen Smålens gås.  Dette er en norsk gåserase som faktisk er utryddningstruet.  Verneverdig.  Rasen er hardfør og klarer seg godt i norsk klima.  Det ser ut som vår flokk av 3-4 uker gamle gåsungerkan bestå av en gasse og to gjess.  Deskal også være flinke vakthunder som varseler fremmende.  Det kan komme godt med i stallen om det er flere som ønsker å stjele høner derfra.  Flinke til å klippe gress er de også.  Skal bli spennende å se dem vokse opp.  så får vi håpe på gåsunger neste sommer, samt noen egg til oss da.

25. jun, 2022

Fredag ble vår nye löwchentispen født. Deb er helt sort.  Gleder mæ til å se den.  <3

I formiddag debuterte Ærke og æ på offesiel konkurranse i Rally lydighet.  På grunn av at æ glemte å si sitt en gang ble vi disket.  _Resten av løpet var supert.  Kun 4 single dobbeltkommendoer og en avstandsfeil var lt som var.  Så ærgelig med den disken, da, men vi forsøker nok igjen.  Ærke var helt på hele tiden og fulgte meg fullt og helt.  

I kveld var vi ute og spiste pizza med JM og ungene.  Hyggelig å gjøre noe sammenalle fem.