22. aug, 2022

De siste ukene har blitt brkt til hagen, høsting, sylting og safting.  Gjessene har fått innhegning nede i hagen. Der har de god plass.  Lørdag var det oppdretter besøk med Vestfold fjærfeforening.  Søndag var Ærke og æ på Notodden for å gå *Rally.  Da var ikke Ærke på nett i det hele tatt-  Det ble brudd på skilt 3, da det var helt umulig å få ho til å gjøre som æ ba om-   Ja, ja, slik kan det gå etter å ha gått til 175 poeng to uker tidligere.  Orphington har begynt å legge egg.  Venter på de andre som kan begynne når som helst.  Æ har begynt å slakte blandingshaner hagen. Skal bli bra å bare ha jærhaner i den flokken

 

6. aug, 2022

Hyggelig å få Jærhøner på skuldra til kveldskos når de lukkes inn.

5. aug, 2022

Plukket 1 kg røde stikkelsbær i dag.  Det ble 3 glass syltetøy pluss noe til stikkelsbærpai som skal lages i morgen.  Saftet 10 l plommer også, fikk 8 flasker saft.  Det blir deilig til vinteren.  Det er slutt på tomme syltetøyglass nå.  Må kjøpe noen til å hermetisere rødbeter og agurk på.  Flasker har æ mer enn nok av.  Ett ny egg fra de gule i dag.

4. aug, 2022

Lenge siden æ skrev.  -fikk dobbeltsidig lungebetennelse etter at dammen var gravd.  

30.6. gikk Ærke og æ en RL konkurranse på Gran,Hadeland.  Reultatet var over all forventning. 170 poeng og en 2 premie, fem poeng fra opprykksnapp. Vi ble nr 12 og dt var meldt på 38 stk i klassen.  Veldig fornøyd.  31.6 var detTerrierklubb utstilling i Østfold.  Freddy og Queenie var meldt på-  Freddy fikk BIR og BIRjunior.  Queenie ble BIR vetran uten CK.  Hun er nesten 11,5 år og presterte til min store verraskelse å bli 3. BIS veteran. Man kan vel si at hun følger i sin fars fotspor.  Ellers har den siste uken gått med til å sylte, safte lage gele og hermetisere bringebær, solbær, rips, moreller og plommer.  Det er en utrolig mengde Opalplommer i år.  Ender og gjess vokser å trives. De gule Orphington hønene begynte å verpe i går.  Både de og Australorp trives godt i stallen og hønsegården utenfor. Jærhønene trives i hønsegården i hagen.  Det er så koselig å komme inn der siden jærhønene kommer og setter seg på skuldra mi.  Artig med tillitsfulle høner.  Syttipyse ig hans brune ynglingshøner har flyttet.  Det viser seg at det er tre blandingshaner blandt alle kyllingnen vi klekket.  De skal slaktes en av dagene.  Blandingshønene skal få lov til å legge egg.

15. jul, 2022

Dam

Igår gravde Bjørn Ole ut dammen som skal komme i hagen.  Endene fikk mange flotte meitemarker under gravingen, da de stadig var og sjekket gravestedet.

Det var tilbud på ferskner i går , så æ kjøpte 5 kg og saftet.