X-kullet f. 12.1.16. (Aussie) Far/Sir: Melukylä Man-Go   Mor/Mum: CZ ch CZv-14 L. Rita-Slita

2 gutter/boys   2 jenter/girls  COI 5 generations: 0%

 

Linnearud's Xtra Special Xorro 'Xorro'

Linnearud's Xenophilius Lovegood 'Eyolf''

Linnearud's Xellent Hope Bittfeil

Linnearud's Xtreme Xindie  'Xindie' 2 -cac,Cert

Valpedagbok

 

 

 

                   

                           Lorita                                                   Man-Go

 

 

Far:  Melukylän Man-Go

 

Mor:  CZ ch CZw-14  Linnearud’s Rita-Slita ’Lorita’

 

 

 

 

 

31.10.15

I dag ringte Heidi og sa at Lorita har fått løpetid.  Det var en mnd før  jeg hadde ventet.  Det var bare noen dager siden jeg hadde fått vite at Cidan, som jeg skulle bruke hadde fått diabetes.  Jeg fikk isteden bruke hennes finske import fra Kirsy Ola.

 

1.11.15.

I 22.30 tiden kom Gudny med Lorita. Hun kom fra Sverige og hadde plukket Lorita opp for meg på veien. Jeg hadde Chika på fallende fot, og kunne av den grunn ikke reise noe sted.

Det er opplagt bare et par – tre dager inn i løpetida.  Nå er det bare å følge med og vente.  Iris har fått beskjed om at vi kommer om ca. 1,5 uker.

 

12.11.15.

I  dag testet vi Lorita mot  Tan-Ghil.   I morgen tar jeeg fergen til Hirtshals og lørdag vil jeg være fremme i Dinxperlo, Nederland hos Iris og Man-Go.

 

12.11.15.

I dag tar vi fergen fra Langesund til Hirtshals.  Var i Danmark i 21-tiden.  Derfra kjørte vi til Tyskland før vi stoppet og sov i bilen.   Lorita er så flink på kjøretur.  J

 

13.11.15.

Neste morgen gikk turen gjennom Tyskland til Dinxperlo i Nederland.  Der fikk jeg se Man-Go, som jo er Loritas utvalgte.  Det var flott å se ham live og ikke bare på bilder.  Det var for tidlig for paring.  Men trene gjorde de.

 

15.11.15.

Vi kjørte en tur til Belgia på utstilling.  Lorita var med.  Etter en lang og hyggelig dag, kjørte vi tilbake til Iris.  Da vi kom dit fikk vi den første paringen sent på kvelden.  Heng i 13 min.

 

 

16.11.15.

På formiddagen var vi en tur til veterinæren i Tyskland.  Lorita trengte å få ormekuren stemplet i passet sitt.  Vel tilbake i Nederland var det igjen tid for å se om det kunne bli en ny paring.  Vi slapp den sammen på kjøkkenet.  Det så ikke ut som om de var særlig interessert i hverandre, så etter en drøy halvtime lot jeg den være alene sammen.  Da jeg kom tilbake, hang de pent sammen og det varte i alle fall i 15 min.

 

To paringer er greit, så da var det tid for å pakke sakene og sette nesa nordover.  Vi kjørte til danskegrensen den kvelden og sov i bilen igjen.

 

17.11.15.

Vi stoppet i Danmark og var på besøk hos Fays oppdretter, før turen gikk til Hirtshals sent på kvelden.  Vi var der kl 03 og sov som vanlig i bilen til neste morgen.

 

18.11.15.

Fergen gikk kl 09, så vi hadde en god lur før det.  Overfarten til Langesund tok nesen 4 timer.  Det var storm på vei over.  Lorita hadde vært dårlig i magen under overfarten.  Vi var snart gjennom tollen og alt var i orden.  Dermed kjørte vi rett hjem til Svinevoll.  Det var to som var slitne når vi kom hjem.  Deilig å være hjemme igjen.  Lorita er så utrolig lik sin mormor, både av utseende og mentalitet.  Vi koser oss sammen og hun går godt med alle hundene mine.  Hun er utrolig omgjengelig med alle hunder og gikk sammen med hele flokken til Iris i Nederland og også sammen med flere av Minnas hunder i Danmark.

 

19.11.15.

Godt vi kom hjem i går.  Da vi våknet i morges var verden hvit.  Bare jeg får lagt på vinterdekk, skal Lorita hjem til Heidi og Gunnar igjen.  I mellomtiden skal jeg plukke en god del pels av henne, og gi henne et bad etter den dårlige magen.

 

23.11.15.

Lorita kom hjem til Heidi og Gunnar i kveld.   Regner med å hente henne hit en tur om 3 uker.

 

3.12.15.

Det har vært mistanke om at Lorita hadde fått urinveisinfeksjon.  Heldigvis var det ikke det og hun har igjen sluttet å tisse inne om natta.  Hun markerer derimot ofte og mye ute på tur.  Matlysten har vært så  som så i en preiode.

 

 

 

17.12.15.

Omkrets 44 cm.  Matlysten er meget god og hun leter etter mat over alt.  Øker matmengden litt.

 

20.12.15.  (5 uker)

Heidi ringte i dag.  Lorita fikk økt matmengden sin på torsdag, men hun er fortsatt helt hol.  Jeg ber om at hun øker maten 20 gram til.  Lorita er hele tiden på jakt etter mat.  Hun har lagt seg ut og refleksvesten hennes begynner å bli trang. Niplene er lange, stive og rosa.  Dette virker lovende  J   Hun ligger gjerne ned og hviler, er ikke like aktiv som normalt.

 

21.12.15.

Omkrets i dag er 50 cm.  Mage og patter strutter.  J   Vi går nå helt over på normalt fór og slutter med diettfór fra i dag.

 

31.12.15.

Omkrets 56 cm.  Kaster litt opp i dag.  Deler maten på 3 måltider.

 

1.12.16.

Da har Lorita kommet hjem.  Hun er helt klart drektig.  Jeg kjenner liv i dag (dag 48).  Da tror jeg fødselen vil starte omkring den 11 januar.  Lorita har blitt litt for slank, så jeg øker matmengden, fire 4 måltider med RC Starter pr. dag.  Temp var helt normal.

 

2.1.16. (7 uker)

54 cm.  Lorita vil ikke leke med Vick i dag.  Ho morrer og ber Vic ta det med ro.  Ellers går ho godt sammen med de alle.  Lorita tisset og bæsjet på ganggulvet i natt, så hun kommer til å bli stengt inne i valpegrinda i natt.  Lufter henne rett før vi legger oss i kveld.  Ser det begynner å bli tungt for henne.

 

 

 

 

 

 

4.1.16.

56 cm.  Det har vært stille i natt.  Lorita var litt urolig på morgensiden, men hun har ikke gjort fra seg i grinda.  Ho ligger bare og hviler det meste av dagen, vil gjerne være der jeg er hele tiden.

 

5.1.16.

Det har vært en rolig natt. Lorita vil ikke spise frokost i dag.  Håper hun spiser litt senere og det gjorde hun.  Omkrets 58 cm.

7.1.16.     (Dag 53)

Vi har vært i Oslo et par dager.  Lorita tok toget hjem sammen med meg i dag.  Det gikk fint.  Hun blir fort sliten og vil helst bare ligge rolig.  Matlysten er heller ikke helt på topp.  Det blir en del RC Starter mousse å spise.  Det er viktig at hun har krefter til fødselen.  Svangen i livet har kommet tilbake, siden maget har seget ned nå. 

 

8.1.16.

Temp lave 37 i dag.  Ho ligger stort sett bare og døser.  Spiser lite.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 54.

 

9.1.16.   (dag 55)

Rolig natt. Lorita er veldig rolig i dag.  Må hyppig ut for å tisse.  Ho har spist sånn passelig i dag.  Fortatt lav 37 i temp.  Har barbert området rundt jurene, slik at det blir lettere for valpene å patte.

 

10.1.16.     (dag 56)

Lorita er ute for å tisser hver annen time i dag.  Kl. 15.15. var temp 36.8 og kl 15.40 graver hun litt i sofaen.  Hm, det virker som det kan være noe på gang.   Ho har ikke spist noe enda i dag.  Koker havrevelling til henne nå.  Havrevelling ser ut til å falle i smak.  Ho drikker i alle fall litt av den. J

Ho spiste en toppet spiseskje RC Starter Mousse i kveld.  Nå har ho fått litt melk i pattene.  I 24-tiden spiste ho litt oppbløtt tørrfor.  Ellers har ho stort sett bare dormet i dag, unntatt mange turer ut for å tisse.

 

 

11.1.16.     (dag 57)

Natten har vært litt urolig. En eller annen gang i løpet av natta har Lorita spist opp maten sin.   Ho peste en del i 6-tida. Ho har tisset på gulvet to ganger i natt.  Godt at æ la ut aviser innenfor grinda i går kveld. Temp. varierer mellom lave og middels 37.

Klokken 15.25. var ho nede i en temp på 36.4, for så å ha 37.0 bare 20 min etter.  Ho bare døser avbrutt av litt rulling rundt og rengjøring av vulva.  Regner nå med valper i løpet av kvelden eller natta om alt går normalt.  J

19.30  Skraper i sofaen, vil en tur ut å tisse.   Resten av dagen var helt rolig.

 

12.1.16.          (dag 58)

Lorita har vært litt urolig i natt, vandret fram og tilbake og pest.  Ellers har det ikke skjedd noe.  Ho har lagt på seg mellom 1 og 1,5 kg.

Fra 12 tiden har ho gravd litt og peser en del.  Ho har spist godt med RC Starter Mousse.

Tydelige rier startet 15.46.

 

Første fostervannet gikk kl. 16.17.

 

 

 

Valp nr. 1, en hanne kom 16.25 og veide 243 gram. Den får hvitt bånd.  Den brukte tid på å komme ut, så æ hjalp til litt slik at den ikke skled inn igjen.

Valp nr. 2, en tispe kom i dragsuget kl. 16.28, den veide  201 gram.  Den får aprikos bånd.

 

Begge dier før det har gått 10 min.  Kl. 17.45 starter det opp med nye rier. 

 

Den tredje valpen, en tispe kom 18.51.  Den fikk gult bånd og veide 226 gram.   

 

 

 

Kl. 19.08  kom det noe jeg trodde var en placenta, men det viste seg å være en bitte liten valp som var gått nesten i oppløsning, hodet var ca. 2,5 cm langt.   Trist.  Kl. 19.10 kom det en ny valp, en hanne som vide 203 gram og fikk lys blått bånd. 

 

 

 

Han hadde bakføtter som var bøyd feil vei.  Dette vet æ skyldes feilstilling i livmoren.  Det legges på skinner, slik at føttene tvinges i riktig retning, og føttene vil bli helt normale.

Etter dette roet det hele seg.  Det kom ikke flere valper.  Jeg har fått en flott kull med store, fine valper.

 

 

 Lorita er en god og omsorgsfull mer fra første stund. 

 

Gleder meg til fortsettelsen.  Det viser seg at det lønner seg å prøve på nytt om tispa går tom. J

14.1.16.

Valpene er rolige. Lorita har nok mat til dem, de har lagt på seg mellom 15 og 20 gram hver allerede. 

I ettermiddag fant jeg valp nr 1 utenfor valpekassa.  Lorita prøvde å få den inn over kanten igjen.

 

15.1.16.

Da er alle valpene tinget.  Det er første gang hele kullet vært tinget så tidlig.

 

19.1.16.

Da er valpene veid i dag.  De har doblet vekta si på den første uka.  Det har jeg ikke opplevd tidligere.

 

26.1.16.

Alle valpene har åpnet øynene.  De er veid i dag 835g, 655g, 723g og 703g.

 

28.1.16.

I dag har alle fått klipt klørne sine.   De har fått navn.  L.’s Xenophilius Lovegood ’Xeno’,  L’s Xtreme Xindie ’Xidie’, L.’s Xcellent  Hope ’Hope’ og  L’s Xtra Special Xorro ’Xorro’

 

 

Xeno

 

Xindie

 

 

Hope

 

 

Xorro

 

10.2.16.

Da har vi kommet hjem etter å ha vært 3 dager i Oslo.  Valpene tok kjøreturen flott. De hadde det også fint sammen med de to löwchen valpene på 13uker.  De startet med tilleggsforing med  oppblødt RC starter tørrfor iblandet litt RC Starter Mousse  (hermetikk).  Alle fire er oppe på bena nå og går trygt rundt.  De går inn i bur og legger seg. De er helt trygge på biltur og sover det meste av turen. Valpegrinda er nå flyttet inn i stua sammen med alle de andre hundene i flokken.  Det går veldig bra. Lorita er helt rolig med de andre rundt.

 

12.1.16.

I dag har jeg klipper klør på alle igjen.  De lå helt rolige på rygg under klipingen.

 

 

 

 

15.2.16.

 

Lorita og valpene har vært med meg 3 dager til Oslo.  De sover godt i bilen under turen.  Løwchenvalpene var også med innover.

 

 

17.2.16.

I dag har det vært to familier og sett på valpene.  Vigdis fra Oslo skal ha Xeno som fra nå av heter Eyolf.  Bente med familie fra Asker skal ha den tispa som ikke jeg skal ha.  Valpene var alle sammen meget slitne etter to besøk.

 

2.3.2015

Alle valpene har i dag vært hos veterinærene til helseattest, chiping og vaksinering mot parvo.  De var så flinke alle sammen. Xindie tisset på gulvet og Xorro tisset på boret hos veterinæren.   Hope blir fra i dag hetende Fiffi.  J  Ingen av dem likte den våte snøen som kom i dag.  De spiser godt med valpefór og er flinke til å drikke vann fra skålen.

Fiffi har i dag et lite underbitt, alle de andre har saksebitt.  Begge gutta har testiklene på rett plass.

 

8.3.16.

I dag blir mamma Lorita hentet av sine forverter. Valpene får fortsatt litt melk fra henne, men det er ikke så mye lenger.  Heidi og Gunnar gleder seg til å få jenta si hjem nå. 10 uker er lenge å være uten henne.  Det blir spennende å se hvordan valpene reagerer på å være uten henne til natta. Cindi har reist sitt høyre øre i dag.  Ho ser søt ut med ett øre opp og ett foldet.  Vi har fått tatt bilder i kveld.

 

Linnearud’s Xenophilius Lovegood  ’Eyolf’

Eyolf samarbeidet godt under fotoseansen.

 

 

Linnearud’s Xtreme Xindie  ’Cindi’

Cindi var lett å stille opp i dag.

 

 

Linnearud’s Xcellent Hope ’Fiffi’

Fiffi var ikke særlig samarbeidsvillig under fotograferingen.

 

Linnearud’s Xtra Special Xorro

Xorro var også lett å stille opp.

9.3.16.

Valpene har vært rolige i natt. De har spist godt i morges.  De har også stor glede av å leke med løwchenvalpen Ole som er 4,5 mndr. gammel.  I dag reiser Lille Eyolf til sitt nye hjem hos Vigdis på Nesodden.  Vi ønsker dem mange flotte år sammen.

 

10.3.16.

Valpene har hatt det bra uten mamma og bror.  De har sprunget på verandaen og i hagen i det fine været i dag.

 

11.3.16.

I dag reiser Xorro til sitt nye hjem på Tolvsrød.  Vi ønsker ham og hans familie mange gode år sammen.

 

14.3.16.

Valpene trives godt på verandaen nå.  De leker med de voksne hundene, men særlig med løwchenvalpen Ole.

I dag reiser Fiffi hjem til sin nye familie i Asker.  Vi ønsker dem mange gode år sammen.  Xindie vil bli her hos meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kull  nr:   24                                                         X-kullet

 

F. dato: 12.1.16.

 

 

 

Far:      Klubjrsieger-15 Juniorbundessieger-15 Amsterdam jrwinner-15  Melukylän Man-Go

 

Mor:    CZ ch   CZw-14  Linnearud’s Rita-Slita

 

 

 

 

Valp nr.

Kjønn

Kl.

F.

vekt

F

kode

  1 uke

  10 dager

 2 uke

  3 uke

  4 uke

  5 uke

  6 uke

  7 uke

  8 uke

 Navn

 

   1    

 

Hann

 

16.25

 

243

 

hvit

 

471

 

665

 

835

 

1140

 

1339

 

 

1910

 

 

2400

Xenophilius

Lovegood

 ’Eyolf’

 

   2     

 

Tispe

 

16.28

 

201

Apri-

kos

 

382

 

512

 

655

 

931

 

1091

 

 

1504

 

 

2065

Xtreme

Xindie

  ’Cindi’

 

   3

 

Tispe

 

18.51

 

226

 

gul

 

428

 

601

 

723

 

955

 

1128

 

 

1470

 

 

1965

Xcellent

Hope

 ’Fiffi’

 

   4

 

     ?

 

19.08

 

liten

 

død

 

valp

 

hode

 

2,5

 

cm

 

lang

 

oppl.

 

 

 

 

 

 

 

   5

 

Hann

 

19.10

 

203

Lys

blå

 

420

 

563

 

703

 

1000

 

1182

 

 

1703

 

 

2610

Xtra Special

Xorro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Linnearud’s X- kull

1.  Far:

Amsjrw-15 Klubbw-15  EUjw-15  Bundessieger-15

Melukylän  Man-Og

   

2.   Mor:

CZ ch  CZw-14

Linnearud’s Rita-Slita

 

3. Farfar:      

FIN ch

Marble Arch Feel Like Dancing

                   

4. Farmor:  

HUjr Ch JWW-13

Laperdue Whispeering Hope

 

5.Morfar:

Twee-Dle-Dee A Simple Thief

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6.  Mormor:                                                        

Multich Nv-06-07 BLSw-12

Linnearud’s Grevinne Vol An Vent

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Farfars far:

AM ch US gr ch

Dreamtime’s Latin Lover                  

 

8. Farfars mor:

AM ch US gr ch

Marble Arch Lady from Castile

 

9. Farmors far:           

AU ch

Laspamas Captain Nemo

10. Farmors mor:               

AU ch

Enomis Miss Foxy Walter

11. Morfars far:           

Nord ch

Tatong’s  Spy In The Sky

 

                                                                   

12. Morfars mor:                    

Twee-Dle-Dee Simply The Best

13. Mormors far:                

Multich BJSw-12 NVV-12-13  CEWV-11

Vitterklippens Cosmo

 

14.Mormors mor:

N S Uch

Sureprime’s C Misa